[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
molly bolnav  XML
Forum Index » Vivipari
Author Message
buzghy
Junior member
[Avatar]

IP:

de doua zile unul dintre cei doi molly sta la fundul apei
sa fie boala vezicii?
am observat la un momentan pe abdomenul pestisorului parca niste puf alb
boala vezicii si bacteriile , ciupercile sau ce or mai fi alea nu prea au multe in comun cu boala vezici
o fi infectioasa treaba? sa-l eutanasiez?

sare nu am pus in bazin de nici un fel

nu stiu de asemenea cat de sanatoasa e combinatia facuta de mine

2xipho,2moly,2gupy,2 sanitari(cory...).2zebre

toti astia in vreo 50l ,vor fi mutati imediat ce termin noul acvariu de 70l,(sper sa le ajunga spatiul)

si totusi pana cand ...
[Email] [Yahoo!]
dino66
Member
[Avatar]

IP:

Combinatia e ok, iar despre sare, sunt pareri impartite. Daca i`ai obisnuit fara, lasa-i asa. Cat despre boala nu stiu daca se poate trata, mai cauta pe forum despre boli, ca sunt destule linkuri utile

This message was edited 1 time. Last update was at 27/10/2010 16:48:48

"..."
[Yahoo!]
christiansen
Junior member

IP:

daca nu e prea tarziu , din ce zici tu puful alb ma face sa ma gandesc la fungus! iti recomand sera omnipur , dar sunt si alte tratamente, dai un google ! separa peste si fa tratament, sare neiodata poti adauga in acvariu de tratament (concentratie 0.1 -0.3 %), sarea are un rol in stimularea sistemului imunitar, nu ajunge doar tratament cu sare !

viva la Republica !
buzghy
Junior member
[Avatar]

IP:

din pacate e prea tarziu
intre timp mi-a murit si un neon cam de aceeasi cauze
poate ca exagerasem cu caldura(la un momentan aveam 29,nu stiu de ce a luat-o razna,acum e 24-25 si totul e ok)
simpt un miros slab de mucegai in apa si asta de cand aveam capac de lemn,l-am schimbat cu unul de plastic am facut schimburi mici de apa dar mirosul persista)

si totusi pana cand ...
[Email] [Yahoo!]
vladt
Junior member
[Avatar]

IP:

cam din cate stiu eu zebrele sunt pesti de grup si ar trebui sa fie minim 4-5 zebre intr-un acvariu
buzghy
Junior member
[Avatar]

IP:

tot moly bolnav
celalalt are un puf alb pe una dintre branhii
daca moare si asta renunt la moly ,nu-mi mai nici o data
consider ca e o specie pretentioasa

This message was edited 1 time. Last update was at 18/11/2010 15:56:07

si totusi pana cand ...
[Email] [Yahoo!]
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

Poti pune niste poze,sa vedem si noi,pina gasim repede tratamentul adecvat incepe cu multicura

fostul user ozy
[WWW]
buzghy
Junior member
[Avatar]

IP:

astazi nu pot pune poze am dat aparatul unui frate si nu stiu cand ma intalnesc cu el
in ultimul timp saracii pesti au trecut printr-un calvar
banuiesc ca daca povestesc aici va fi un motiv de mistouri pt unii dar i-mi voi asuma riscul
acvariul era ciclat apa curata pesti sanatosi(mai putin ******* astia de molly)

ma batea gandul de mult sa pun o buturuga si am gasit una cat mine (mai precis am mutat un copac din padure pt ea)

povestea incepe acum doua saptamani
eu cu un amic inarmati cu topoare si alte scule de chinuit copaci am urcat pe munte sa-mi caut radacina
am gasit un carpen care promitea multe(a demonstrat mai multe chiar)
dupa aproape o ora de munca asidua am scos namila,macabru de frumoasa am carat-o la cabana amicului si am bagat-o intr-un fel de bazin care culegea apa de ploaie si am uitat de ea pt doua saptamani acolo in apa aceea ,
acum in weeckend am pus-o intr-o oala (in care sa incapa "varza mea") si am fiert-o timp de vreo 4 ore dupa care am mers acasa ,radacina a mai fiert inca vreo 6 ore dupa plecarea dar din pacate amicului nu i-a dat in minte sa mai schimbe apa care a avut culori din ce in ce mai dubioase si doar a completat
in fine: ajunsa acasa mult asteptata am slefuit-o de ultimile bucati de coaja omise am pus-o in acvariu si asa a ramas pana pe la 6.30 dimineata adica cand am ajuns eu acasa de la schimbul trei si am gasit minunea

se pare ca radacina macabra s-a dezlantuit :apa era aproape o mazga mai curand o mlastina in care pestii se zbateau pe moarte
singura idee a fost sa-i pun in galeata de 10l cu apa care statea de vreo 48 de ore pt un schimb
acum am spalat tot ce a fost acolo buturuga e pedepsita in balcon condamnata la foc de gratar
acvariul e ca nou cu apa cu pietris cu plante dar fara pesti care stau inca in galeata nestiind ce sa fac cu ei
ce sa fac cu o galeata de pesti si un acvariu neciclat???

in caz de e nevoie mutam la o sectiune

Editarea imi apartine. Unele cuvinte pot fi interpretate.
Alber

This message was edited 2 times. Last update was at 18/11/2010 16:47:34

si totusi pana cand ...
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Vivipari
Go to: