[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
carantina  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
LAZARESCU
Junior member
[Avatar]

IP:

Salut. Am primit si eu niste pesti si i-am bagat in carantina, zic sa-i tin sub observatie vreo cateva zile sa vad cum se comporta. Exista vreo solutie cumva sa le fac ceva bai ca sa ii bag in acvariu mai repede si sa fiu sigur ca nu aduc boli, bacterii nedorite in acvariu? Multumesc

Cu cat regula este mai stricta, cu atat capul care a conceput-o este mai prost.
[Email] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Nu exista si nu se recomanda nici o solutie de pus in apa. Le trebuie doar un filtru, incalzitor si termometru. Si stai cu ochii pe ei, sa vezi cum se comporta, daca sunt vioi, daca au pofta de mincare, etc.
LAZARESCU
Junior member
[Avatar]

IP:

acuma nu sunt eu mare meserias, dar am citit pe undeva, (cartti de acvaristica, nu pe gugal) ca ar exista ceva solutii, destul de bune si eficiente. Daca costa prea mult solutiile, voi aplica metoda de mai sus, metoda ,,clasica" de observatie a comportamentului.(fara sa am intentia de a jigni pe cineva as zice ,,metoda saracului" )

This message was edited 1 time. Last update was at 27/09/2010 21:37:34

[Email] [Yahoo!]
Just4M3
Member

IP:

O fi ea "metoda saracului", dar e cea mai "sanatoasa"! Gandeste-te ca pestii respectivi poate nu au nimic, iar tu le bagi pe gat niste medicamente....E ca si la oameni, cand fac cate o cura de antibiotice "preventiv", iar cand au intradevar nevoie de acele antibiotice, descopera ca germenii pe care ii "detin" si de care ar trebui sa scape cu acele antibiotice au rezistenta tocmai la antibioticele alea....cam asta e ideea

This message was edited 1 time. Last update was at 27/09/2010 21:35:55

LAZARESCU
Junior member
[Avatar]

IP:

corect argumentat, am ramas eu cu ideea asta, probabil ca se refereau la vitamine sau ceva de genul, ms frumos

This message was edited 1 time. Last update was at 27/09/2010 21:37:07

[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Solutiile de care ai citit, poate foloseau la tratarea apei. Gen Aqua Safe sau mai stiu io ce.
Pestii se tin in carantina, fara nici un fel de tratament, tocmai pentru a avea timp efentuale bacterii sau mai stiu io ce bazaconii sa-si faca aparitia. Sa presupunem ca un peste a contactat o bacterie, dar momentan nu se vede nimic. In cateva zile, cand aceasta se va dezvolta, va aparea si boala. Atunci vei sti ca pestii tai au ceva boala.
In concluzie, carantina nu este neaparat pentru tratament, cat pentru a vedea da la pesti nu apare vreo boala. Daca lucrul acesta se intampla, desigur ei vor fi tratati in acel acvariu, nu in cel comunitar.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
LAZARESCU
Junior member
[Avatar]

IP:

Multam, perfect lamurit

[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: