[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
primii pui .... help !!!  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
sunflower
Junior member
[Avatar]

IP:

buna ! am un acvariu de foarte putin timp (5 zile) ... care are 120 l (75X40X40) si in care am pus cateva plante care nu prea stiu cum se numesc si am primit cativa pestisori (6 guppy - 3 femele si 3 masculi ; 3 xipho - 2 femele si 1 mascul ; si 4 sanitari ) si astazi au iesit primii pui de xipho ...si culmea ...de la ambele femele ( vreo 30 - 40 am reusit sa salvez in total ) ... nu prea stiu ce sa fac cu ei : ce sa le dau de mancare si cat ; in cat timp sa ii pun cu ceilalti in acvariu si daca au nevoie de vreun regim special ! momentan am improvizat un loc al lor ca sa nu ii manance ceilalti pestisori dintr-o sticla careia i-am facut mici orificii cu acul si am lipit-o de marginea acvariului ....in ideea ca vor avea aceleasi conditii ca si ceilalti pestisori mai mari .... dar totusi sunt putin cam prea ingrijorata pentru ca imi e teama sa nu fac ceva sa le pun in pericol viata ... sper sa ma ajute cineva !!!!va multumesc anticipat !

love little fish
Giany
Membru de baza

IP:

Buna!Sper ca ai macar acvariul ciclat... mancare poti sa le dai tetra min dar faramitata si foarte putina ca sa nu putrezeasca. Este ok deocamdata sticla care ai improvizato dar or sa creasca si au nevoie de spatiu... si acum au nevoie de spatiu dar 2-3 zile pana poti sa le faci conditii mai bune or sa supravietuiasca fara probleme.Ai de asteptat vreo 3-4 luni pana poti sa ii pui cu ceilalti depinde ce conditii le oferi ca sa creasca.Eu am avut 4 pui de platy care i`am lasat liberi de cand s`au nascut si au reusit sa supravietuiasca printre plante, initial am crezut ca au murit dar au aparut ca din senin...
[Email] [Yahoo!]
sunflower
Junior member
[Avatar]

IP:

pai ....prietenul meu s-a ocupat de ciclare ... a facut ceva cu o pompa de aer si 2 buretei din aia ....nu prea cunosc eu bine cum e cu acvariul ...eu am grija doar sa le dau sa manance si sa schimb din apa in fiecare zi cate putin ...dar acum am prins drag de puisori ... si parca ma atrage si pe mine chestia asta cu acvariul ... multumesc frumos pentru sfaturi ... si sper ca ma mai poti ajuta in continuare daca mai apar probleme !

love little fish
Giany
Membru de baza

IP:

nu ai pentru ce ai grija cu mancarea , este foarte important sa le dai de mancare cat trebuie, conteaza foarte mult ... cel mai bine e sa pui cate putin, nu trebuie sa le dai de mancare pana numai mananca deloc.Nu e nimic rau sa schimbi din apa zilnic, doar sa schimbi putin cate putin si sa incerci sa iei mizeria de pe fundul acvariului Mai citeste pe forum cum sta treaba cu plantele, incearca sa pui cat mai multe plante in acvariu si sa ai conditii sa le intretii
mult noroc
[Email] [Yahoo!]
sunflower
Junior member
[Avatar]

IP:

pai ...mancare le dau cam de doua ori pe zi ...dimineata si seara ... si le-am dat cam cat prind intre doua degete ...iar apa ...am scos cam 8-9 l in fiecare zi cu un furtunel care l-am bagat cat am putut de jos ... eu zic ca merge destul de bine ....doar ca mai sunt putin indoita cu iluminatul ...dar o sa ma mai informez si sper sa rezolv ... acum am un neon de 18 W si mi se pare destul de mic ...doar ca acvariul e pozitionat destul de aproape de fereastra si primeste lumina de afara zic eu ....
as pune si o poza daca as sti cum ...

love little fish
sunflower
Junior member
[Avatar]

IP:

asta era inainte sa apara puii ...
[Thumb - Image137.jpg]

love little fish
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Da-le la pui cit papa in 4-5 minute de 4-5 ori/zi ca-s in crestere.
Gasesti in magazine mincare pentru pui, incearca si ceva fulgi pentru vivipari. Firmele serioase au mincare pentru orice specie si pentru orice stadiu de dezvoltare al puilor. Incearca Sera, Hikari, Tetra, JBL .......

Poze: smilie ... Poze cu plante

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: