[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Erm...sa fie oare balast?  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
Sak
Junior member

IP:

Ok, de la bun inceput va spun ca nu prea le am cu aceasta parte a tehnicii de iluminat (balast,drossere and company) si va trebui sa suportati denumiri improvizate...sorry!

Ce vreau sa va intreb : Am gasit la un magazin de electrice un "suport" pentru 1 (un) neon la 125.000 (ROL ) *plug and play* (adica bagi neonul, faci un stecher pentru cele 2 fire , bagi in priza si enjoy ) care presupun ca e balast...problema e ca din cate am citit pe forum acesta ar trebui sa coste in jur de 30-50E asa ca sunt umpic nedumerit asupra 'speciei' acestui 'suport' si asupra calitatii...
pooops
Member
[Avatar]

IP:

Da mai multe detalii si eventual o poza.
E posibil sa nu ai nici balast nici droser (balastul electronic exclude droserul si invers; pentru detalii mai cauta pe forum).
Am vazut si eu din astea, sunt de fapt un simplu suport, pe care tu pui neonul si ce mai trebuie, dar nu stiu daca e la fel cu ce ai tu.
Ca idee numai un droser de 20W costa cam 140.000.

Daca totul e minunat inseamna ca esti deja mort!
[Email] [MSN]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Sak wrote:Am gasit la un magazin de electrice un "suport" pentru 1 (un) neon la 125.000 (ROL ) *plug and play* (adica bagi neonul, faci un stecher pentru cele 2 fire , bagi in priza si enjoy ) care presupun ca e balast...
Cred ca stiu despre ce e vorba: suportu' ala are in el si un balast electronic. La pretu' ala sint aproape sigur ca e ceva de proasta calitate. Adica balastu' ala electronic nu aprinde tubu' la capacitate maxima smilie . Am si eu o "jucarie" din asta si nu merita banii. Eu nu l-as lua.
Mai bine foloseste un balast clasic (din ala greu ca o caramida ) sau, daca vrei unu' electronic, ia unu' de firma - unde gasesti, asta nu mai stiu.

Poze: smilie ... Poze cu plante

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: