Am o singura retinere cu cory pygmy, nu se dau la mancarea crevetilor? Ca si asa ma lupt cu ramshornii, care se urca pe stick-urile pt creveti si trebuie mereu sa-i dau la o parte.
Si nu duc la cresterea nitratilor si nitritilor din bazin? Acum le am la aproape zero, e un echilibru chimic bun, mi-e sa nu-l alterez.
Pai tre sa pape si cory aceia ceva....sunt fff mici....tare mici...eu am demult cativa...dau mancare de creveti si rar mancare de pesti, deci mananca si ei ceva pe acolo.
Dar sa iei un grup de macar 5-6 buc....stai calm ca daca ai filtrare buna nu cresc nitritii si nitratii. Cred ca gasesti la seba shrimp cory..de acolo am si eu cativa
Provizii pentru creveti la iarna, recolta bio. Frunze de cires, zmeur, mur, alun, par. Mai avem de salcie (preferata lor), dud si arin. Pe aquasabi astea toate sunt de vanzare, nemtii sunt prea lenesi sa culeaga.
IP:
Bayek wrote:E plin in Bucuresti, dar ma feresc. Cu prima ocazie cand mai ajung la tara. Mai am pe lista urzica si stejar.
O decizie inteleapta. Nici eu nu as colecta frunze din locuri cu trafic auto intens sau alte surse de poluare. Daca sunt in dubiu prefer sa iau mancare specializata de la o firma care se respecta.
Am mai luat si din Bucuresti. Frunzele de salcie din Parcul Tineretului. Dar primavara, inainte sa inceapa tratamentele pentru tantari si cand erau frunzele tinere, cu sanse mici de contaminare. Acum nu as lua, nici macar din Gradina Botanica. E suficient de mare tara asta ca sa gasesc locuri nepoluate.
Aici am avut damage serios din cauza caldurii apei, am pierdut jumatate de creveti in timpul verii. Parca au dat teranii cu nucleara. Ii fac in curand o vizita lui Seba sa iai niste recruti proaspeti. Plantele in schimb au mers foarte bine, au inflorit si bucefalandrele, ce n-am avut eu in viata mea flori. Am luat si 2 cory pigmei, sa mai ciuguleasca din fauna din substrat.
O sa schimb solul la anul cu unul inert, mai prietenos cu crevetii (poate un cuart negru). Sau cu unul dedicat, sa fac trecerea la dungati, mai vad. Ocazie cu care reamenajam. Dar pe la inceputul verii, sa se cicleze mai bine pe caldura.
This message was edited 2 times. Last update was at 11/09/2022 07:32:35
Am 2 venezuela in acvariul cu pesti, sunt din primul lot de pesti cumparati cand m-am apucat de acvaristica, in mai anul trecut, cu acvariul asta mic.
Sunt frumosi si s-au facut purcelusi deja.
Sper sa nu fie si cazul tau, eu abia am scapat de-un porc (cory) pentru ca stresa toti creveti cu patrula lui. Sareau de colo colo, mancare nu conta ca mananca dar o imprastia. Neoni, guppy(baieti) nu interfereaza de la juvenil in sus..
This message was edited 1 time. Last update was at 11/09/2022 10:10:50
Deocamdata nu sunt probleme, chiar se feresc putin de creveti. Unii creveti sunt mai lungi decat ei. Dar sa vad cand o sa apara puii de crevete, atunci ma astept la niste degustari. Daca se nasoleste treaba, ii mut in acvariul de pesti, dar acum e ok.
nu, nu cred ca vor degusta, dar Corydoras sunt renumiti pentru nesimtirea cu care trec fara sa le pese ca-i melc, crevete, peste pe traseu. Ideea ca stau tot pe fund unde stau si crevetii.
Acum ca e mic probabil e ok. Dar pe masura ce creste sunt convins ca vei observa.
noh, acum sa va arat si eu acvariul meu unde am creveti red cherry, corydoras pygmaeus (6 buc), melci tylomelania adulti si pui....si 1 betta (va fi inlocuit cu alt betta)