[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Borcanul  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
debussy
Junior member

IP:

Faye wrote:
2. Am schimbat substratul pentru ca nu-mi vedeam multitudinea de pesti pe cel alb... acum ii vad. Sunt cam multi!

Ce fel de substrat ai folosit si de unde l-ai cumparat ?
Faye
Senior member
[Avatar]

IP:

Pe sac scrie in nemteste, marca e Orbit. L-am luat de la Coralis si arata asa:
http://media.teichpoint.de/Artikelbilder/eBay800px/10371250-20.jpg

Bidonul 2016-, Borcanul 2014-2016
375L: 6 scalari, 2 thorichthys ellioti, 2 ancistrusi, 6 ramirezii electric blue, 1 sewellia lineolata, 28 cory panda, trilineatus, davidsandsi, duplicareus
Faye
Senior member
[Avatar]

IP:

Concluzii la o luna dupa schimbarea luminii:
1. S-au festelit toate plantele de suprafata.
2. Anubiasii dau frunze noi anemice, rasucite, strambe, vai mama lor.
3. BBA a explodat. Era ca un chenar pe marginea catorva frunzulite, acum e peste tot si i-a crecut parul.

375L: 6 scalari, 2 thorichthys ellioti, 2 ancistrusi, 6 ramirezii electric blue, 1 sewellia lineolata, 28 cory panda, trilineatus, davidsandsi, duplicareus
stefanp
Moderator

IP:

Lumina noua parca vine de la 2 T5-uri de 39 W nu?
Lumina veche cum era?

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Faye
Senior member
[Avatar]

IP:

Lumina veche era pusa pe vremea cand nu voiam deloc plante. Era un T8 Philips 18W extreme cool daylight 12000k.

Faye
Senior member
[Avatar]

IP:

O sa postez in ambele topicuri, ca sa nu se rupa sirul logic al discutiei. Asa arata cea mai afectata planta din bazin.
image
Nu mi-e greu s-o curat de BBA, dar as prefera sa vad alga cum moare de buna voie. Fertilizam cu Easy Life profito, kalium si easy carbo. De vreo 10 zile n-am mai fertilizat deloc, am redus lumina de la 7 la 5 ore pe zi, in schimb am dublat cantitatea de hrana a pestilor. Vreau sa vad in conditiile astea daca e vreo schimbare in evolutie. Deocamdata pare sa stagneze. O mai am pe inca un anubias, doar pe 2 frunze, pe incalzitor si pe out-ul filtrului extern, fix acolo unde e curentul mai puternic.

De aspirat, aspir superficial, doar la suprafata. Adun resturile depuse pe substrat, fara sa intru adanc in nisip si doar pe acolo pe unde imi permite decorul. O data pe luna scot lemnele si aspir temeinic si pe sub ele. Mai nou, clatesc si frunzele anubiasilor la curatenia lunara.

paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

vezi cum renunti la hardscapeuri si o dai in plantate...amicul tau nu a vrut sa asculte de noi,si-a luat discusi macar tu sa ne duci mai departe hardurile si de ce nu,poate blackwater-urile ,ca restul au luat-o pe gradinarit

This message was edited 1 time. Last update was at 23/04/2015 17:43:48

Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488
[Email] [Yahoo!]
Faye
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu o dau in plantate, nu-s de mine! Eu abia sunt in stare sa tin in viata anubiasii, care la altii cresc si in punga.
In alta ordine de idei, fomistii mei la masa. Cel sclipicios a cam ramas in urma cu cresterea, desi mananca mai mult decat toti. Uneori, exemplu fiind si videoclipul de mai jos, se indoapa pana arata ca un caras. La inceput m-am speriat cand l-am vazut asa umflat in burta, pana m-am obisnuit cu el. Pana la masa urmatoare arata iar ca un biscuite. Am inceput sa le inmoi hrana in cateva picaturi de fishtamin, in speranta ca recupereaza.

sonic11
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Nu renunta la easy carbo, inprastie cu seringa in jurul plantei si ai sa vezi ca o sa dispara alga.
Faye
Senior member
[Avatar]

IP:

Mi-a murit un cory.

Faye
Senior member
[Avatar]

IP:

Intre timp m-am pricopsit cu gris. Cel putin sper ca e gris si nu alta minune.
Am vrut sa inlocuiesc acel cory mort cu alti 4. I-am bagat in bazinul mare fara carantina, fara nimic, iar dupa 2 zile pe unul l-am gasit mort, 2 cu puncte albe pe aripioare, iar unul aparent neafectat. Citisem pe undeva ca grisul nu afecteaza corydorasii. I-am izolat pe cei 2, dar dupa alte doua zile, toti neonii sunt pictati. Scalarii, ancistrusii si ceilalti cory nu par sa aiba nimic deocamdata.

dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Repede, fugi si cumpara Sera Costapur.
Sunt mai multe optiuni pentru gris, dar Costapur a functionat de minune in fostul meu acvariu.

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
Faye
Senior member
[Avatar]

IP:

N-as vrea sa bag medicamente in acvariu, decat daca e absolut necesar. Ii tin de ieri la 31 de grade. Am inteles ca la temperatura de 29 de grade protozoarul nu se mai reproduce, iar ciclul de viata ar fi 4 zile. Nici sare n-am bagat.
Comportamental pestii nu par afectati. Sunt vioi, mananca, se plimba in gasca... nici prea multe puncte nu sunt pe ei. Intre 5 si 10 pe fiecare. Am fost cu ochii pe ei si am remarcat boala din ziua 1. Ii mai las vreo 2 zile asa, iar daca se agraveaza treaba trec la chimicale.

dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Bine boss, cum zici matale

Macar ia-ti un mic bazin pentru carantina, ca poate-ti mai vin idei

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
Faye
Senior member
[Avatar]

IP:

Am bazin de carantina, dar mi-e lene sa-l dau jos din pod. Si nefiind ciclat, ma intreb daca nu face mai mult rau decat bine.

In tratamentul termic nu stiu cata baza sa pun, din fo doua motive care sunt trei.
1. Observ ca nu tot ce citesc pe internet se aplica la mine in bazin, deci s-ar putea pur si simplu sa nu mearga.
2. Aparatele de la mine din acvariu au personalitate si si-au facut un obicei din a se contrazice. Ex: Incalzitorul e setat pe 28 de grade, un termometru imi arata 30, iar al doilea termometru imi arata 31. Nu stiu care minte.
3. Prea m-ai impins de la spate sa ma duc sa cumpar medicatie, probabil ca stii tu ceva.

opincarul
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Pot sa-ti dau eu un bolovan de sare din salina de la Slanic Prahova. Fara iod, doar cu steril.

Mama prostilor e mereu gravida!
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Mergi prea departe

Referitor la incalzitor/termometre. Incalzitorul probabil ca nu e potrivit pentru acvariul tau, e supradimensionat. Asta inseamna ca trebuie calibrat, dar iti trebuie un termometru precis (pui incalzitorul [ex] pe 25 de grade, ca sa obtii o temperatura reala de 28)

Costapur nu e recomandat din burta, chiar functioneaza ca element de combatere a gris-ului. Temperatura ridicata si aerarea ajuta, dar ajuta si mai mult daca folosesti Costapur.

Da jos acvariul din pod, il cureti si il lasi gol. Cand vrei sa pui pesti in carantina, pui in el apa din acvariu

Cu prima ocazie iti dau eu un termometru digital Juwel. E o jucarie mica, dar chiar indica bine temperatura.

Si nu mai tipa la mine, ca sunt emotiv si instabil psihic si de aia ma ingras

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
opincarul
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Mananci pe sistem nervos? Asta e scuza mea cand ma prinde doamna in toiul noptii la frigider

Mama prostilor e mereu gravida!
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Bai, sa-mi bag picioarele, eu nu mananc de nevoie, eu mananc pentru ca imi place sa mananc, indiferent de ora!
Am eu o vorba, dar nu ti-o pot spune aici, ca mi-e rusine de Madame Faye

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
Faye
Senior member
[Avatar]

IP:

Sare am prin casa, am cumparat-o sa fie, just in case. E sare de mare neiodata, dar stiu ca pestii astia ai mei multi si fara solzi nu prea o tolereaza, asa ca n-am avut curaj sa pun.
Incalzitorul este de 150W la 180L.
Sunt convinsa ca nu ai recomandat Costapur din burta. Doar ca sunt eu mai panicoasa cand vine vorba de chimicale. Sa ma vezi cand fertilizez! Imi ia o jumate de ora sa picur cu seringa 10 ml de zeama in acvariu.
Termometre sunt asa: unul d-ala de sticla de doi lei si unul d-ala galben de la JBL. Pe cel din urma il cred cu 25 de procente mai mult decat pe restul.
Toate cele de mai sus au fost scrise in soapta.

POFTA MARE, NENEA LILIACU'!

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: