[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Microrasbora Galaxy  XML
Forum Index » Cyprinidae
Author Message
angelytto
Member

IP:

depun cand se baga amandoi in tufa de riccia si femela se intoarce pe-o parte

This message was edited 1 time. Last update was at 31/10/2011 22:39:26

[Email] [Yahoo!]
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Am citit cu interes topicul cap-coada, chiar mi-a placut si m-a inspirat fiecare poveste in parte. De mult timp am vrut sa imi iau si eu cativa micro, doar ca am avut ceva probleme cu vechiul acvariu. Chiar in ajunul craciunului am gasit cativa de vanzare si si nu am rezistat tentatiei. Uite asa s-au dus si banii de cadouri si m-am trezit cu 10 nebunatici in acvariu. Sper sa nu va plictisesc prea mult cu ce scriu, nu prea am eu talent in a povesti. Acvariul in care ii tin are 200 de litri brut si mai gazduieste 12 neoni clasici, 6 neoni negri, 15 neoni verzi, 10 guppy endler si ceva progenituri de ale lor, 3 kuhli loach, 1 ancistrus, 40+ RCS, 2-3 amano, melci asasini la care le-am pierdut numarul, 4-5 neritine, 1 pomaceea si cam atat, cred.... spre suprinderea mea microrasbora galaxy s-au adaptat de minune, nu sunt foarte timizi, din contra sunt foarte activi, ba chiar mai fugaresc ei in joaca alti pesti mai micuti(neonii verzi, care sunt si cei mai mici pesti maturi din acvariu), dar nimic violent. Toate speciile se impaca bine, vin la mancare toti odata(e un spectacol de culori incredibil, sau sunt eu prea sensibil ). Ca si flora am ales moss-ul ca baza, in special java moss, amestecat pe ici pe colo cu flame moss si riccia, de care nu mai pot scapa(mie si lene recunosc sa o adun toata), dar s-a prins pe alocuri de moss si rezultatul e unul frumos si natural zic eu. Pe langa mai am cateva "tufe" micute de anubias petite, cateva tulpini de elodea gigantea in spate, pe post de backgroud, fiindca am renuntat la backgroud, 2 bile de cladophora(in pozele de mai jos se vede ca plutesc intre timp au revenit la sol ), am si cateva tulpini de microsorum pteropus, care ofera un contrast frumos in opinia mea. Substratul e amano, dar nu e fertil(nimic gen aquabasis sau altele prin el). Am avut o mica mare dezamagire initial(inca mai am ceva dubii) pentru ca m-au napadit algele(nu prea pot face un program de iluminat stabil), dar am cules ce sa putut cu mana si spre suprinderea mea am observat ca femelele de engler ciugulesc cu pofta firele mai lungi de alge. Am luat si un ancistrus si cred ca o sa mai iau 2 sa nu fie singur.

Poze din 1 zi a setupului:

http://i280.photobucket.com/albums/kk185/pushkatu/P1020513.jpg

http://i280.photobucket.com/albums/kk185/pushkatu/P1020516.jpg

Ulterior am modificat putin aranjamentul, pentru ca am gasit o buturaga frumoasa, dar ca si idee generala cam tot asa se prezinta.

Asta e mediul in care i-am adus pe micii petrecareti cosmici si pare sa le placa. Dim momentul cand am iesit pe usa magazinului cu ei, am regretat ca nu iam luat pe toti(mai erau inca 10-15), dar ramanean fara o para chioara in pragul sarbatorilor. Ii ador si stau si ma uit la ei, ca si un copilandru ce se uita la un raft cu dulciuri. As vrea sa ii si inmultesc, dar banuiesc ca o sa fie cam greu in acvariul comunitar. Am un acvariu de 25 de litri in care ma gandesc sa mai pun pana in 10 bucati dupa sarbatori, tot asa o sa il fac plin cu moss. Apa de la robinet e moale si usor acida(PH 5.5). Daca se intampla vreo minune si o sa reusesc va anunt, daca nu o sa ma aleg cu inca un acvariu(nu ca mi-ar parea rau ).

Sarbatori fericite!

This message was edited 2 times. Last update was at 25/12/2011 23:33:43

Seris venit usus ab annis.
[Yahoo!] [MSN]
stefanp
Moderator

IP:

Referitor la programul de iluminat...de ce nu iei o priza programabila? Rezolvi problema.

Succes cu pestisorii!

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Mersi!

Am avut o priza programabila, dar din motive pe care inca nu le-am inteles nu am reusit niciodata sa o fac sa mearga cum trebuie. De fiecare data cand pun ceva banuti deoparte pentru acvaristica se duc pe neasteptate intru totul alta directie, iar cand am cate o criza si dau buzna prin magazine, fac ce fac si plec acasa fara una.

[Yahoo!] [MSN]
stefanp
Moderator

IP:

Aveai din aia mecanica? E mai nasol de mesterit aia...i-ati un electrica, e vreo 30 de lei, depinde de unde o cumperi.
Si poti seta mai multe perioade pe zi, diferit de la o zi la alta daca vrei...e interesanta.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Chiar o sa ma interesez dupa sarbatori de una.

In alta ordine de idei, micutii galactici deja isi fac de cap :18: in tufa de flame moss care se pare ca le place mai mult decat java. Stiu clar diferenta dintre mascul/femela si la femele am observat deja punctul negru ca si o virgula. Posibil sa fi depus deja ceva icre, dar e foarte greu sa le vad fiindca e deasa tufa de flame moss. E si un avantaj ca au depus acolo, pentru ca nu prea stau crevetii pe ea, ei prefera java moss-ul.

[Yahoo!] [MSN]
neonu
Junior member

IP:

Am vreo 12 galactici si as vrea sa mai cumpar, daca stie cineva vreun magazin cu asa ceva sa dea de stire. Multumesc
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

neonu wrote:Am vreo 12 galactici si as vrea sa mai cumpar, daca stie cineva vreun magazin cu asa ceva sa dea de stire. Multumesc

Salut, incearca pe nevertebrate.ro au acolo galactici cati vrei

[Yahoo!] [MSN]
neonu
Junior member

IP:

Multumesc.
Cred ca astept pana mai prin primavara daca aleg nevertebrate. Parca nu as vrea "peste congelat" Intrebarea ramane deschisa pt bucuresti.

Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Intre timp am reusit sa ii inmultesc si eu. Momentan am doar 2 puiuti mici. Stau lipiti de sticla inca, dar abea astept sa ii vad cum inoata. Posibil sa mai apara si altii in urmatoarele ore, doar azi ce au inceput sa iasa la vedere. Sper sa reusesc sa ii cresc pana ce ajung la maturitate. Am si o poza cu acvariul gradinita:
image

[Yahoo!] [MSN]
BGD46
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Sa-ti traiasca !!!
Frumusel acvariul gradinita.
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Mersi!

Pana acum am numarat 6 pui. Toti sunt bine sanatosi. De mancare le fac un fel de apa verde din spirulina maruntita cat mai fin si amestecata cu putina apa. In rest mai papa si ei ce gasesc prin micro fauna din moss.

[Yahoo!] [MSN]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Chiar daca gasesc destula haleala prin moss e bine sa le mai dai si altceva. E buna spirulina da' cred ca le-ar prinde bine si niste Sera Micron sau Hikari First Bites. Dupa ce mai cresc putin da-le si niste nauplii de Artemia .

This message was edited 1 time. Last update was at 10/02/2012 10:28:07

Poze: smilie ... Poze cu plante
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Am luat si hikari first bites, chiar azi le-am dat prima masa. Intre timp a mai crescut numarul puilor la 7-8 si s-au mai inzdravenit putin. Inoata mai bine si stau uniti tot cate 2-3 cel putin, daca nu toti. Fiind prima depunere atat pentru pesti cat si pentru mine, e ok ca si numar de alevini, dar am vazut ca se poate sa obtii si zeci de pui dintr-o depunere. Vreau sa cresc si numarul acvariilor maternitate la 3, urmand sa incerc mai multe variante, sa vad cu care obtin rezultate mai bune.

Adultii, sper eu se vor bucura de tot comfortul in acvariul de 200 de litri(momentan e la ciclat, o sa revin cu un jurmal nou peste 2-3 saptamani cand bag pestii), dedicat aproape in totalitate lor(doar 3 otocinclus affinis si poate vreo 5 pana in 10 boraras merah, sa fie si putina diversitate).

This message was edited 1 time. Last update was at 12/02/2012 17:02:20

[Yahoo!] [MSN]
angelytto
Member

IP:

felicitari pentru micuti
[Email] [Yahoo!]
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Multumesc. Deja incep sa prinda forma. Pana acum le ziceam virgule, acuma pot sa le zic pestisori.

[Yahoo!] [MSN]
angelytto
Member

IP:

cati ai pana la urma?
[Email] [Yahoo!]
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

7-8, e mult moss in acvariu si e greu sa ii vad pe toti odata. In unele zile imi ies 8, in altele doar 7 la numaratoare. Intre timp am mai separat 2 fem+1 mascul in alt acvariu de 15 litri si deja isi fac de cap. Ceilalti aprox 20, i-am mutat in sfarsit in acvariul mare si se pare ca le place la nebunie. Am avut un mare soc(unul bun), fiindca eu i-am mutat in acvariu mare ieri dupamasa si au fost foarte speriosi, chiar mai ceva decat in acvariul de 25 de litri unde ii tineam inainte(acolo abea ii vedeam), aici era destul sa intru in camera(acvariul e situat cam la 2 m de usa) ca se faceau nevazuti si nu ieseau pana nu stateam nemiscat 1-2 minute. Azi pana la amiaza la fel au facut, speriosi foc, o umbra sa vada ca erau dati disparuti. Ei bine dupa somnul meu de frumuste de 5 ore, cand m-am trezit am constat suprins ca... totusi am pesti in acvariu. Si acuma se sperie, dar inoata in toata masa apei, dupa ce fug revin imediat inapoi si chiar par curiosi, spre bucuria colegului lor de camera evident care sta tot cu nasu in sticla acvariului. Masculii deja si-au revendicat teritoriile, cel dominant il are chiar in mijlocul acvariului, chiar in zona unde e mai mult moss(stie el ce stie :18: ).

[Yahoo!] [MSN]
angelytto
Member

IP:

le place cat mai mult spatiu sa aibesi eu stau de la 2m de acvariu si i privesc si nu se sperie deloc,doar ma duc prea aproape de acvariu,nu pui si niste poze cu ei si cu mediul lor e viata cel nou?
[Email] [Yahoo!]
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

O sa pun dar mai intai trebuie sa fac rost de un aparat. Ai tai ce mai fac, cum o mai duc?

This message was edited 1 time. Last update was at 20/02/2012 19:59:28

[Yahoo!] [MSN]

Forum Index » Cyprinidae
Go to: