una e superglue una super glue gel...super glue-ul stiu 100% ca arde/topeste plasticul,si cred ca nici plantelor nu le primeste....in fine
siliconul nu il baga oricine(decat persoane neinformate sau cu low IQ) in apa imediat din moment ce se usuca greu si se stie dinainte ca trebuie sa astepti pana il bagi in uz nu ?
eu ma gandeam la silicon pus inainte pe pietre cu suprafete neporoase ,siliconul fiind ``cauciucat`` ar fii o suprafata mai buna de prindere daca se aplica o trecere cu o bucata de smigler si eventual niste gaurele cu acul incins.
oricum nu vad de ce sa fixezi o planta permanent de o piatra sau cu un adeziv cand poti sa folosesti banala guta de pescuit si sa ai rabdare,dupa care obtii ceva natural
apropo,la fixarea muultor decoruri (backround 3d,pietre asezate una peste alta,pietre false din polistiren lipite pe fund,lemne unite pentru a face un fake bonsai,etc)de ce se foloseste silicon si nu super glue gel ?
simplu:
-exista silicon de uz special pentru acvariu(deci nu exista riscuri de toxicitate daca respecti termenul de uscare)
-cantitate/pret(un tub de silicon are undeva la 280ml si cu preturi de la 12 lei in sus)
cat despre mediul marin nu stiu,nu ma bag
.am dat de curios un search pe google si am vazut ca intradevar multi folosesc super glue gel pentru fixare de corali.
dar sa nu uitam ca omu` nostru cu pricina are acvariul de apa dulce..
si inca ceva,orice planta rezista cateva ore daca ii pulverizezi apa pe ea,si moss-ul rezista foarte ok la asa ceva.deci zic ca ar rezista pana cand se ``intareste`` siliconul (1-2h) in proportie in care poti sa il bagi in un vas cu apa si sa astepti uscarea.in concluzie este posibil dar e inutil.am precizat mai sus