[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Care este misterul reproducerii la discus ???  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
mark2202
Junior member
[Avatar]

Joined: 19/04/2005 22:18:38
Messages: 7
Location: Arad
IP:
Offline

Sint Marcel din Arad si am cumparat citiva discusi de vreo 2 ani. Perechea pe care o am a avut perioade cind depunae si de 3 ori pe luna. Au ingrijit tare bine icrele. Se poate ca barbatusul sa fie steril si cum sa-mi dau seama? Lapti nu am vazut si nici nu stiu daca se vad in apa. Cind au depus am impartit acvariul care are cam 200 l si am oprit filtrele dar nici aici nu stiu daca am procedat bine. Au depus cam de 10 ori dar icrele se albesc dupa o zi si nu am vazut nici macar o larva. Apa ph-5,5 gh-5.
[Email] [Yahoo!] [MSN]
Ioan
Senior member
[Avatar]

Joined: 10/03/2005 23:31:43
Messages: 542
Location: 25826 St.Peter-Ording
IP:
Offline

Dacä-i steril aflii doar dacä-l pui cu altä femelä despre care stii sigur cä a scos pui de curind. Asa ceva se intimplä dacä rämin in urmä in crestere. La virsta lui ar trebui sä aibä intre 17 si 20 de cm, dar existä si mai mici care scot pui. Dacä ai mai multi s-ar putea sä se mai formeze altä pereche. De obicei dacä incep sä depunä o fac tot la 4-6 zile de vreo 10-15 ori dupä care se mai linistesc o lunä, douä. 200 de litri sint prea multi. 100de litri ajung, iar dacä vezi cä pleacä puii si nu mai vin la pärinti
mai scoti ceva apä si lasi noaptea o luminä slabä. Filtrele rapide produc curenti de apä care impiedicä fecundarea. Dupä depunere le poti läsa sä meargä pinä la scurt timp inainte de a iesi puii, dar dacä le uiti pornite o sä tii haleascä. Dacä ai filtru extern pune un burete mare si fin, pe teava care absoarbe. Dacä n-ai fin (de la mobilä poate fi tratat cu insecticide!!!) pune de care ai si trage un ciorap finut (de damä) peste el. N-ar fi räu sä pui unul si la iesirea din filtru. Curenti puternici in bazinele cu discusi nu folosesc la nimic. Cei slabi ajutä la omogenizarea temperaturii si aerärii. Nu te mai juca cu PH 5,5 cä nu le trebuie nici la pärinti nici la copii. Asa ceva se face doar (eventual) la
Heckel sälbatici. 100-200 µS/cm, 6-7 PH sint valori la care scot ai mei de ani de zile. Chiar acum au pui eclozati in 350-400 µS/cm la PH7.
Sä nu opresti filtrul biologic cä nu rezistä mai mult de-o orä färä aer.Se sufocä toate bacteriile din el si dacä-i dai drumul din nou in acvariu (Lasä-l sä curgä douä, trei volume la canal!) oträvesti pestii si nici nu mai are cine sä-ti curete apa. A propos de "Misterul reproducerii", : Discusul se reproduce enoOOOOOOOrm de greu, asa cä nici nu te apuca, cä dacä-i reproduci tu, eu ce mai vind? Ästa-i tot misterul! In afarä de asta, am stat
si eu in Micalaca.

Daca-ti spune cineva: "Nu se poate!", adu-ti aminte ca se refera la posibilitatile sale, nu la ale tale.
mark2202
Junior member
[Avatar]

Joined: 19/04/2005 22:18:38
Messages: 7
Location: Arad
IP:
Offline

Toata lumea vorbeste de schimburi de apa dar cu ce ca aia de sa robinet nu pot sa o beau nici eu, da sa o pun peste discusi. Daca am un fluval 3, un aquael si o lampa UV ajunge sau mai trebuie schimburi ? Pina la ce duritate pot iesi puii si ce este µS/cm si cu ce se masoara ?
[Email] [Yahoo!] [MSN]
levi
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 07/12/2004 21:13:57
Messages: 418
Location: Timisoara, Fratelia (girocului)
IP:
Offline

schimburile de apa sunt absolut necesare!!!!!1
Poti sa ai orice filtru ultraperformant si sterilizatoare de care vrei tu, dar nu vei putea inlocui schimburile de apa!
Daca apa este cum spui tu ar trebui sa te gandesti la o instalatie de filtrare a apei de la robinet prin carbune activ si altele. Exista niste filtre pentru acest scop, aquator se numesc parca. Cauta pe vechiul forum!

Stand up and fight my friend,
JAH will guide you to the end! :yeah2:
[Email] [Yahoo!]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

Joined: 05/03/2002 02:00:00
Messages: 23583
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Zeratul wrote:
chitron wrote:
De ce crezi ca timpiti aia de asia-tici fac schimburi si de 200 la suta pe zii


De ce asa de mari?

... pur si simplu isi permit, calitatea apei e buna iar costurile sunt ~ zero ... efectele asupra pestilor sunt, asa cum spunea chitron undeva mai sus, incredibile ...

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
mark2202
Junior member
[Avatar]

Joined: 19/04/2005 22:18:38
Messages: 7
Location: Arad
IP:
Offline

Apa de la robinet are ph-8 gh-16, pot sa fac schimburi si daca icrele ar putea ecloza in asa apa dura ? Daca stie cineva unde pot gasi un filtru de osmoza si la ce pret.
[Email] [Yahoo!] [MSN]
g.g
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 08/08/2002 04:30:55
Messages: 1728
Location: Bucuresti
IP:
Offline

In regim de crescatorie apa se schimba zilnic.
Iar daca e buna (nu ca asta imputita de Bucuresti) se schimba cantitati foarte mari.

Iar Chitron stie bine lucrul asta pt ca "face" Tailanda cum "fac" altii Romania.

Teoria de pe net si explicatiile stiintifice sunt una, iar practica si experienta e alta. Nu se pot face discusi cu manualul de pe net in mana.

Just for fun!
www.REEF.ro
[WWW]
lukaboy
Senior member
[Avatar]

Joined: 11/09/2004 08:45:01
Messages: 505
Location: Bucuresti, Mihai Bravu
IP:
Offline

Prieteni, e foarte simplu. Cu 200%apa noua, daca este buna, se schimba permanent( sau mai bine zis se pastreaza permanent) calitatile bune ale apei in care traiesc si se reproduc discusii respectivi.

Sa nu faca asta in conditiile in care apa este perfecta pentru discusi ar fi ca si cum ai sta la munte si ai tine inchis geamul doar pentru ca asa faci si in Bucuresti! Cred ca este mai bine sa o iei de-a gata, unele lucruri nu pot fi explicate insa pur si simplu asa sunt!

Eu va urez succes cu cresterea discusilor. Cand aveti puiuti de calitatea celor importati, sa puneti poze pe site.

Sa gandit cineva dintre amatorii care isi cumpara 2 discusi de la petshop pe care apoi vrea sa ii reproduca, la posibilitatea extrem de crescuta a cosangvinizarii?

http://www.seachem.ro
[Email]
g.g
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 08/08/2002 04:30:55
Messages: 1728
Location: Bucuresti
IP:
Offline

"Large daily water changes are often needed when medicating a tank, growing out small fry, overfeeding, having a high stocking density or when ammonia, nitrite or nitrate levels are high. It can be dangerous to neglect water changes over a long period of time and suddenly do a very large volume water change."

"As a general rule it's best to change at least 20% of the Discus tank water daily. It's better to do two 10 % changes daily then one 20% (if time permits). Doing frequent water changes (wc) removes uneaten foods and feces, it also removes toxins like ammonia, nitrite and nitrate. Ammonia excreted by the fish in the water or by decaying food can cause a increase in nitrites. Small amounts of nitrite can cause irritation of the gills and reduce the ability to transport oxygen to the blood. With frequent wc your diluting these levels to zero and you also will see an increase in growth, color and overall heartiness in your fishes general health."

"Wison Chan: This breeding facility is situated on the 14th. floor of a building.. the facility is clean and floor is dry. size: 350 tanks, annual production 17 to 18,000 discus. Water quality: Tap water is used, hardness is 4-5 German deg. and a pH of 7.4-7.5. Temp. in tanks is around 29-30 deg. Celsius. Water changes between 33% and 50% per day. "

Sa mai caut alte explicatii stiintifice?
Am lasat citatele in lb. engleza pentru a se vedea ca nu noi am "inventat roata".

Just for fun!
www.REEF.ro
[WWW]
diskusfun
Member
[Avatar]

Joined: 25/11/2001 02:00:00
Messages: 160
Location: Bucuresti-b.dul Brancoveanu
IP:
Offline

Ammonia excreted by the fish in the water or by decaying food can cause a increase in nitrites. Small amounts of nitrite can cause irritation of the gills and reduce the ability to transport oxygen to the blood. With frequent wc your diluting these levels to zero and you also will see an increase in growth, color and overall heartiness in your fishes general health.


acesta este marele ,,secret''...... noi , pe aceste meleaguri avem o imagine deformata a ceea ce inseamna o crescatorie de discusi in Asia fata de Europa... conditiile in care cresc acei discusi acolo , dupa cum veti vedea, in Europa sunt de neconceput....or fi poate si ceva exceptii , dar a creste in Europa pesti la modul cum se cresc in Asia implica cu totul si cu totul alte costuri...priviti cam ce inseamna apa pregatita pt discusi....tone....si nu cred ca fara 200% pe zi schimb de apa, acei pesti ar trai prea mult in conditiile de aici...si bazinele nu se umplu de obicei, asa ca , dupa cum se vede pot fi si citeva zeci de discusi medii in apox. 100 lt....cine si-ar permita asa ceva intr-un bazin de CRESTERE si nu de expunere in Europa?
[Email] [WWW]
Alex
Administrator
[Avatar]

Joined: 28/07/2004 22:32:30
Messages: 4189
Location: Bucur-Obor
IP:
Offline

Zeratul wrote: Oricum nu sunt singurul: user-ul Sandu care deasemenea foloseste un avatar cu sigla de la DUPLA.

Userul Sandu nu foloseste avatar cu sigla de la Dupla, chiar daca recunoaste ca ii este familiara sigla si ca sunt un admirator si utilizator al produselor fabricate de catre ei.
Acum o luna aveam o alta discutie cu un coleg forumist care imi atragea atentia asupra asemanarii intre avatarul mea si sigla firmei JBL
Deci va rog eu nu mai confundati avatarul meu cu pestii stilizati ai tuturaor firmelor care se ocupa de acvaristica. Va garantez ca m-am inarmat din momentul "fabricarii desenului" cu diferente care sa-mi ofere drepturi de autor pppaaa avatar .
@Zeratrul: suprapune te rog sigla Dupla cu avatarul meu si vei avea o revelatie Ca sa iti dau un hint, difera multe: culorile"pestelui" stilizat, unghiurile celor 2 arcuri care dau nastere pestelui respectiv, precum si faptul ca pestele din avatarul meu are desenat un ochi...ar mai fi si altele dar deja bat in off-topicareala fata de natura initala a acestui topic.
Toate aceste mici trucuri au fost folosite tocmai pentru a nu avea probleme cu nimeni, inclusiv cu firma Dupla .
Deci casca ochii mai bine si discutam pe pm. daca mai ai nelamuriri, ca sa nu schimbam destinatia acestui topic!

Va rog nu mai deviati de la subiectul propus de mark2202

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
mareus
Junior member

Joined: 05/06/2005 21:28:19
Messages: 27
Location: galati
IP:
Offline

sunt membru( ha ha ha ) nou, dar nu pot sa nu ma minunez
chiar nici unul dintre voi nu a scos pui de discus?

dati omului raspunsul pe care l-a dorit
dragule
raspunsul este apa de osmoza.adica perfect plata(ha), dreapta
daca te int. intradevar,scotoceste netul
este suficient cat ti-am spus, restul is up to you.
va pupa mareus

do something
[Email]
Ioan
Senior member
[Avatar]

Joined: 10/03/2005 23:31:43
Messages: 542
Location: 25826 St.Peter-Ording
IP:
Offline

mareus wrote:sunt membru( ha ha ha ) nou, dar nu pot sa nu ma minunez
chiar nici unul dintre voi nu a scos pui de discus?


Cum sä nu?! Säntem o grämadä, da cine-si dä cu pärerea despre banalitäti din astea?

Daca-ti spune cineva: "Nu se poate!", adu-ti aminte ca se refera la posibilitatile sale, nu la ale tale.
mareus
Junior member

Joined: 05/06/2005 21:28:19
Messages: 27
Location: galati
IP:
Offline

nu am vrut sa ofensez pe nimeni, credeam ca sunt pe forumul pentru incepatori....
iar sfaturi stiintifice nu dau, caci cele practice sunt imp.
eu am o cariera bogata in esecuri si genociduri ca sa probez ca ce spun cartile este si nu este adevarat.
de pilda scriu unii cate o carte, dupa cum cred ei ca trebuie facut, si nu cum AU FACUT.
eu sunt satul de teoreticieni
a scos cineva pui de kully, labeo, macrognatus?
eu da
va pupa mareus
nu mi-o luati in nume de rau, sunt nou pe forum si vreau doar sa comunic
la buna vedere

do something
[Email]
g.g
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 08/08/2002 04:30:55
Messages: 1728
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Eu, un lucru nu inteleg!? De ce tot pupi? Pe cine anume vrei sa pupi? Sau asa esti tu mai pupacios din fire?

Asta cu "nu mi-o luati in nume de rau" e dintr-un vers al Parazitilor, continuarea ...

V-as pupa si eu da pe unii nu va cunosc.

Just for fun!
www.REEF.ro
[WWW]
mareus
Junior member

Joined: 05/06/2005 21:28:19
Messages: 27
Location: galati
IP:
Offline

e asa, o vorba de om batran
era un sarut patern

do something
[Email]
mareus
Junior member

Joined: 05/06/2005 21:28:19
Messages: 27
Location: galati
IP:
Offline

sunteti ostil cu toti noii veniti, dom' adm. sau moderator?
inteleg pozitia privilegiata, dar comunicarea e mai imp spun eu

do something
[Email]
g.g
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 08/08/2002 04:30:55
Messages: 1728
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Nu este vorba de ostilitate, insa imi sarea in ochi fraza de la sfarsitul fiecarui post al tau.

Just for fun!
www.REEF.ro
[WWW]
Alex
Administrator
[Avatar]

Joined: 28/07/2004 22:32:30
Messages: 4189
Location: Bucur-Obor
IP:
Offline

mareus wrote:a scos cineva pui de kully, labeo, macrognatus?
eu da

Nu fac uz de "pozitia privilegiata" si nici nu vreau sa par ostil cu un "nou venit" da` eu unu` as deturna cu draga inima subiectul initial din cel cu "care este misterul reproducerii la discus, subiect dezbatut de mii de ori, in care este misterul reproducerii la kuhlii ?"...marturisesc cu sinceritate ca mie unu nu mi-a iesit in veci reproducerea la ei.
Chiar nu as vrea sa o iei drept zefemlea da` daca ai reusit sa faci asta ai avea ceva de scris pe forumul asta si mi-as pleca palaria in fata ta, daca nu ...mai lasa-ne Rafiro ca de specialisti in d`alde Photoshop pute acvaristica romaneasca.
Chiar m-as bucura sa deschizi un topic separat in care sa explici cum ti-au iesit tie pestii astia, cum i-ai lucrat, unde i-ai dat...eventuale poze si mai ales "hinturi" care sa ne ajute si pppaaa noi astia mai putin haraziti cu "bulan" de la soarta - in greaua incrcare cu oricare din cele trei specii mentionate de tine.
Astept si cred ca realizezi ca nu sunt singurul de pe forumul asta care :o pppaaa tine( deocamdata inca in sensul bun al cuvantului )

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
mark2202
Junior member
[Avatar]

Joined: 19/04/2005 22:18:38
Messages: 7
Location: Arad
IP:
Offline

Ma bucur ca am primit peste 30 de raspunsuri la intrebarea "CARE ESTE MISTERUL REPRODUCERII LA DISCUSII ?". Sint convins ca toti ati incercat sa ajutati dar as fi dorit citeva raspunsuri m-ai la subiect, daca se poate de la cineva care chear a reusit aceasta performanta. Asta cu (daca-i inmultesti tu eu ce m-ai vind) nu cred ca isi are locul pe forum.
[Email] [Yahoo!] [MSN]
 
Forum Index » Cichlidae
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com