[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
1st reef tank  XML
Forum Index » Bazine mici si medii
Author Message
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Akaiu wrote:Cu overflowul o sa fie ok. A fost customizat pe cotele bazinului meu. Am gresit eu ca n-am tinut cont de filtrul intern. Vreau sa pun overflow-ul peste filtrul intern. Dar se va rezolva prin customizarea filtrului.

Atasez o poza cu instalatia de la reactor. Am 3 stuturi. Le-am marcat pe poza. Imi arati ca la prosti care-i intrarea din sump, care-i iesirea pt skimmer si ce-i cu al 3lea stut. Io ma prind mai greu precum iaurtul!

Nu inteleg nimic din poza aia!
Uite cum ar trebui sa iasa...
image
image
image

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
Akaiu
Senior member
[Avatar]

IP:

Treaba e asa:
1- este pt tras aerul din reactor si se va astupa
2- intrarea
3- iesirea

Sper sa si functioneze

http://www.carmultimedia.ro
[Email]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Akaiu wrote:Treaba e asa:
1- este pt tras aerul din reactor si se va astupa
2- intrarea
3- iesirea

Bah, daca zici tu, asa o fi!
Akaiu wrote:Sper sa si functioneze
Si noi, la fel!

Ce 'reak de model de reactor este? Ca sa-l caut si eu pe net, sa ma dumiresc complet...

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
ciprian
Senior member
[Avatar]

IP:

Ar putea fi un reactor de calciu cu :
1-iesire
3-intrare apa
2-intrare co2
dar nu prea vad numaratorul de bule,..

This message was edited 1 time. Last update was at 02/09/2014 19:41:07

Cristi
POKEMBER
[Avatar]

IP:

@koala: Cauta-l pe e-bay. Da-i o cautare la Cleartides si o sa il gasesti acolo printre alte zeci de modele de reactoare.

Proiect /-/ FOWLR
[Yahoo!]
Akaiu
Senior member
[Avatar]

IP:

CristiC wrote:@koala: Cauta-l pe e-bay. Da-i o cautare la Cleartides si o sa il gasesti acolo printre alte zeci de modele de reactoare.

Hehe...uite cine stie. Acum mi-am adus aminte ca am zarit sigla si la tine printre reactoarele tale

@koala Vanzatorul asa mi-a povestit asa o sa fac. Daca nu functioneaza il foloesc drept halba de bere

Dorel este mult mai zurliu decat mi-am imaginat. Lipsesc 2 ore si gasesc alt landscape! Cine vrea un bazin ca sa arate zilinic altfel, va recomand cu caldura un Valenciennea puellaris.Na va va dezamagi

[Email]
Akaiu
Senior member
[Avatar]

IP:

Dupa ceva trante si balaceli prin baie am ajuns la concluzia ca asazisul reactor cu recilculare este un mare fas. Englezoiu a dat-o in bara cu proiectul lui

1. Eu pana acum n-am mai auzit de robinet pus direct pe iesirea pompei
2. Ca sa scoti aerul din saracia asta iti ies peri albi
3. Iti trebuie o piscina ca sa-l poti pune in functiune

E proiectat ca dreaku'. In momentul in care incerci sa inchizi robinetul (micsorezi jetul de recirculare) incepe sa se chinuie pompa si se mareste zgomotul.
O sa-l pun frumusel in colet si-l expediz direct la tacsu' care l-a creat.Sa se spele pe cap cu el.

[Email]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Mda, nu stiu ce sa zic.

- un reactor cu recirculare e destul de simplu,
- pompa are IN-ul si OUT-ul direct in reactor (apa intra pe jos... bolboroseste peletele alea... si iese pe sus),
- tot in partea de sus este iesirea apei catre skimmer.
- debitul la pompa se regleaza, in asa fel incat peletele sa danseze corespunzator,
- debitul de apa catre skimmer se regleaza separat, in functie de nevoi (adica, de nivelul de nitrati).

Cam asta e tot.

Akaiu
Senior member
[Avatar]

IP:

Stiu foarte bine ce zici si se vede foarte clar pe pozele tale cum trebuie sa functioneze.
Asta a facut el o superinventie care este complet idioata si nu functioneaza.O sa caut eventual unul clasic, sau chiar stau pe ganduri daca o sa mai instalez Pana la urma exista varianta NOPOX de la Red Sea.
Pana una alta, montez overflow-ul, cobor skimmerul si adaug refugiul, in functie de cum o sa se comporte si am sa decid despre reactor.

[Email]
Akaiu
Senior member
[Avatar]

IP:

De vreo cateva zile , partea superioara la aquascapului a inceput sa produca alge destul de abundent. Era de asteptat atata timp cat pietrele respective sunt la doar cativa cm de suprafata apei.
Pana in momentul de fata dimineata cand aprind lumina sunt "rase la os" de alge..ca le ciufule cei doi turbo sau hermitii nu am idee, cert este ca intr-o ora de la aprinderea luminii sunt la loc.
Pe nisip nici urma de alga deocamdata. Il am si pe Dorel gura de aur care-l excaveaza zilnic . Pe restul pietrelor la nivel inferior, ceva urme de coralina, un strat foarte finut de o alga cu un verde foarte deschis.
Sa ma ingrijorez pentru cele de sus? Sa fie un semn de PO4 crescut...la teste pare inca ok, (salifert).
Bai za uei, merita invetitia intr-un checker HC de la hanna?
[Thumb - P1080670.JPG]

[Thumb - P1080669.JPG]

[Thumb - P1080668.JPG]

[Email]
Cristi
POKEMBER
[Avatar]

IP:

Ce ai tu acolo,e cianobacterie.Alea verzi, par a fi GHA (dupa cum le descrii). Sigur ai PO4 in apa. Rezultatul testului e neconcludent, in primul rand pentru ca asta de PO4 de la Salifert e de kk si in al doilea rand pentru ca ar fi mascat de prezenta algelor care iti consuma nutrientul.
Ala de la Hanna e bun, are si ala o marja de eroare dar nu se compara ca si acuratete.
Daca stiam ca vrei reactor Cleartides,iti schimbam eu decizia. )

Proiect /-/ FOWLR
[Yahoo!]
Akaiu
Senior member
[Avatar]

IP:

Cristi , merci de info.

Daca-i PO4 incepem razbelul cu el...Am PhosEXultra la baioneta

Sa inteleg ca si tu ai avut probleme cu reactotul? Eu l-am adaugat pentru ca tot de acolo am luat overflow boxul customizat pe cotele mele. Daca ala este foarte fain, reactorul e vai sufletul lui.
Oricum il trimit inapoi.

[Email]
Cristi
POKEMBER
[Avatar]

IP:

Am avut probleme cu reactorul. Nu-mi circula apa prin el cum trebuia, erau pierderi de flow printre tuburi, nu avea destule gauri date in placa de jos,etc.
A trebuit sa-i fac niste modificari ca sa mearga cum trebuie.

Proiect /-/ FOWLR
[Yahoo!]
um02122
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Bucura-te de alge si lasa-le sa-si faca damblaua. Atat timp cat nu ai corali nu fac niciun rau, in plus e normal sa ai alge intr-un acvariu nou. Nu fi suparat daca dupa ce reduci fosfatii alfele sunt la fel de fericite.
Ciano e relativ indiferent la fosfati si nitrati, poate folosi inclusiv azot gazos ca sursa de azot.

Cand schimbi apa, suge ciano cu furtunul si desprinde GHA cu o perie de dinti si scoate-le tot cu furtunul. Astfel reduci si nutrientii din acvariu.

Eu sunt cam pe la acelasi stadiu in um02122's Lagoon. Iar ciano de pe nisip a produs atat de mult gaz incat s-a ridicat la suprafata apei cu tot cu nisipul de care era atasat

[Avatar]

IP:

@um: Treaba e ca el are corali, doar ce i-a primit si s-ar putea sa nu vrea sa ajunga la cresteri luxuriante. La mine de cate ori am redus fosfatul,ciano a dat inapoi.
@Akaiu: Fii atent daca ai gand sa bagi sursa de carbon, urmareste cianobacteria sa nu se extinda.
Dupa osmoza ai rasina DI?
TDS-ul cat e?
Skimezi umed?
Hranesti mult?
Aditii de bacterii faci? Ca sa-i faca un pic de concurenta.

This message was edited 2 times. Last update was at 06/09/2014 21:25:17

Proiect /-/ FOWLR
[Yahoo!]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Akaiule, te-ai grabit cu adusul coralilor!

- stinge lumina de tot, vreme de 3 zile,
- dupa cele 3 zile, apuca-te si fa un schimb de apa, minim 50%... aspira bine toate mortaciunile (alge, cyano),
- baga antiphos,

Coralii rezista 3 zile pe intuneric, fara probleme.

PS: Plm, parca era vorba de niste pietroaie si cativa ciortani...

vm70
Member
[Avatar]

IP:

Pentru ciano, si alte mizerii(detritus, diatome) am folosit cu succes:
-Gravel and substrate cleaner - MicrobeLift
-BioMate - Korallen Zucht

Trebuie bineinteles si o skimare buna, schimb regulat de apa, etc.

Reef 600L / Planted
Akaiu
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu am rasini DI. TDS-ul nu-i masurat pt ca nu mai gasesc aparatul.
Skimmerul il tin spre umed, dar spuma este mai mult alba. Nu prea am mai zarit jeg in ultima vreme.
Nu hranesc exagerat pt ca nu prea am ce. Sunt doar 3 pestani.
Si nici bacterii nu mai pun.

Poate nu am descris bine...Pozele facute sunt varfurillor care se afla la suprafata apei si nu au distanta mai mere de 10cm fata de neoane. Restul pietrelor sunt curate. Nisipul este alb precum zapada. Nu mai am strop de diatoma, nici urma de alt gen de alga. Zoasii care fac vreo 3saptmanai o duc foarte bine, sunt deranjati doar polipii din jurul aiptasiilor.
Cred ca v-ati alertat mai tare decat ar trebui. Sa vreau sa curat ciano si n-as avea cum..dimineata cand aprin lumina nu mai este strop de asa ceva...Nu stiu cum de dispar atat de miraculos peste noapte!

@koala- Daca la pesti am sa ma abtin, la corali am inceput sa prin gustul si n-am de gand sa ma opresc pana nu dau cat de cat o forma bazinului.

[Email]
Cristi
POKEMBER
[Avatar]

IP:

Aha,ma gandeam ca ti-a umplut pietrele.
Cum ti-a zis Andrei,poti sifona cu un furtun de aer ciano. In perioada de iluminare. Astea a?a fac,spre seara si noaptea dispar dar cum ai pus lumina pe ele sunt inapoi.
Pune antifos,baga niste bacterii,in regim de intretinere, schimb de apa, ridica un pic lampa daca poti.Eu asta as face deocamdata, dar schimbul in conditiile in care apa RO este ok.
Ti-as mai recomanda niste produse pe care le folosesc si eu cu succes in probleme de genu' :CoralSnow si Cyanoclean.

Proiect /-/ FOWLR
[Yahoo!]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Akaiu wrote:...@koala- Daca la pesti am sa ma abtin, la corali am inceput sa prin gustul si n-am de gand sa ma opresc pana nu dau cat de cat o forma bazinului.

Aha, deci s-a sucit suceala! ... ok, am inteles!
CristiC wrote:... Ti-as mai recomanda niste produse pe care le folosesc si eu cu succes in probleme de genu' :CoralSnow si Cyanoclean.

Cristi, poate-ti faci nitel timp si ne dai 2-3 informatii despre produsele alea doua... ce fac, cum, de unde, etc.

In rest, situatia e clara: Cyano este o bacterie foarte jmekerita, care competitioneaza in mod direct cu restul de bacterii din acvariul nostru... in primele faze ale bazinului, cyano nu prea are "rivali", asa ca infloreste nestingherita... pe masura ce bazinul se maturizeaza (ajutat si de alte masuri suplimentare), bacteriile celelalte devin "dominante" si cyano este eliminata aproape in totalitate.

Am trait experienta asta la bazinul mic... cyano a aparut, m-a enervat, m-a disperat ... apoi a decazut si, intr-un final, a disparut din peisaj... de aproape un an de zile.

Forum Index » Bazine mici si medii
Go to: